Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentembed_google_map has a deprecated constructor in /home/waldshu1/public_html/plugins/content/embed_google_map/embed_google_map.php on line 21

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentembed_google_docs_viewer has a deprecated constructor in /home/waldshu1/public_html/plugins/content/embed_google_docs_viewer/embed_google_docs_viewer.php on line 18

Az  akkreditált „levelező képzés” a Waldorf-iskolák osztálytanítói (1-8. osztály), középiskolai tanári és idegennyelv-tanári munkájához kíván megfelelő pedagógiai-szakmai alapot nyújtani.

 

A képzés  2020 szeptemberében indul.

 

A jelentkezés határideje: 2020. május 4.

 

A jelentkezés módja:

Fényképes önéletrajz

Motivációs levél és

a pedagógusi diploma másolatának elküldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre

 

Nyílt nap: 2020. április 25, szombat   10-14 óráig a Tanárképzés épületében.

 

 

Kiknek ajánljuk?

A tanfolyam elsősorban azoknak a pedagógusoknak kíván az eddigiektől eltérő képzési formát nyújtani, akik szeretnék jobban megismerni a Waldorf-pedagógiát vagy Waldorf-pedagógussá szeretnének válni.

 

A képzésre elsősorban pedagógus diplomával rendelkező hallgatókat várunk. A fenti végzettséggel nem rendelkező érdeklődők jelentkezését is elfogadjuk. Számukra a képzés elvégzéséről igazolást adunk ki, amely tanításra nem jogosít.

 

A képzés rövid leírása

Az alapozó év középpontjában a Waldorf-pedagógia antropozófiai-antropológiai alapjaiba történő bevezetés áll, de lényeges elemként kezeljük korunk alapkérdéseit is.

 

A második és harmadik évben osztálytanítói, középiskolai valamint idegennyelv-tanári specializációk közül választhatnak az érdeklődők. A módszertani órákon főként a tantárgyak szemléletmódjával, céljaival és feladataival foglalkozunk. A szemlélet- vagy megközelítési mód feldolgozását követően térünk át a konkrét tanítási tartalmakra. A módszertani kérdésekkel egységet alkotva foglalkozunk a Waldorf-pedagógusi munkához elengedhetetlen átfogó témákkal is: így többek között a goethei természetszemlélet, a fejlődéslélektan, a biográfia, az elmélyülés, a kutatásmódszertan, az érzékeléstan és a szervezetfejlesztés is helyet kap a tanfolyam tematikájában. A művészeti foglakozásokkal a hallgatók alkotó erőit kívánjuk iskolázni. A képzésen folyamatosan jelenlévő és gyakorolható tevékenységek: beszédképzés és dráma, festés-táblarajz, agyagozás, zene és euritmia. A nagyszámú művészeti órák lehetőséget teremtenek az önismeret és az önfejlesztés gyakorlására is.

 

Tanulmányi idő

A képzés teljes időtartama: 3 év

A képzés óraszáma: 720 óra

 

Tanfolyami napok: havonta 1 alkalommal (szeptembertől-júniusig) péntek délutántól vasárnap délutánig (pénteken 14.30 – vasárnap 14.15)


Költségek

A képzés díja: 150.000 Ft/félév.

 

Végzettség

A képzés sikeres elvégzéséről tanúsítványt adunk. A tanúsítvány az állami pedagógus-diploma mellett megfelelő végzettséget jelent osztálytanítói vagy szaktanári állás betöltésére a Waldorf-iskolákban.