Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentembed_google_map has a deprecated constructor in /home/waldshu1/public_html/plugins/content/embed_google_map/embed_google_map.php on line 21

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentembed_google_docs_viewer has a deprecated constructor in /home/waldshu1/public_html/plugins/content/embed_google_docs_viewer/embed_google_docs_viewer.php on line 18

A Waldorf Pedagógiai Intézet a fővárostól mindössze pár kilométerre, a budai oldalon fekvő nagyközségben, Solymáron található. Az intézet épülete egy oktatási célra átalakított eredeti sváb porta, belső udvarral, amit közrefognak az épületek.
A különböző pedagógusképzések és továbbképzések működtetése mellett a Waldorf Pedagógiai Intézet kiemelt tevékenységi körébe tartozik a könyvkiadás és a könyvterjesztés is. A legtöbb magyar nyelvű Waldorf-pedagógiai szakirodalom kiadói jogával az Intézet és a fenntartó alapítvány rendelkezik.

 

A pedagógushiány a Waldorf-mozgalom égető gondja világszerte. Hazánkban is bebizonyosodott, hogy a posztgraduális továbbképzési formák mellett elengedhetetlenül szükséges, hogy működjön nappali pedagógusképzés is. Ennek köszönhető, hogy együttműködésben a witten-anneni (Németország, Észak-Rajna-Vesztfália) Waldorf Pedagógiai Intézettel 1991-ben létrejött Solymáron a nappali Waldorf-osztálytanító képzés, amely aktív részt vállalt a stabil magyarországi Waldorf-iskolai mozgalom megteremtésében.

A képzés célja, hogy képzett Waldorf-pedagógusokkal lássa el a folyamatos tanítóhiánnyal küzdő Waldorf-iskolákat, és részt vegyen a közoktatás megújításában. Ennek a megújulásnak az alapja a különböző tanári kompetenciák fejlesztése. A Waldorf-pedagógusképzés legfőbb sajátossága a művészeti és gyakorlati képzés útján történő kompetenciafejlesztés.

  

Célkitűzésünk, hogy a Waldorf-osztálytanító- és óvópedagógiai képzés működése által megvalósuljon a magyarországi Waldorf-iskola- és óvodahálózat pedagógus utánpótlása az intézmények törvényi kötelezettségeinek teljesítése és szakmai munkájuk minőségének emelése érdekében.